keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Uusin Taikalehti

Taikaa ja Ihanaa on moitittu kovin sanakääntein Facebookissa Askartelun salat -ryhmässä ja minusta se oli varsin ikävää, pahoitin mieleni Taikatiimin puolesta. Toki meillä kaikilla on oikeus mielipiteeseen, niin minullakin ja siksi päätin kirjoittaa uusimman lehden luettuani.
Ensin otin muutaman kuvan lehdestä, tästä saan varmasti Anulta huutia, mutta päätin ottaa sen riskin kuitenkin. Näkisitkö lehden minun silmin?
Vaikka minun lapseni jo kohta on 18v ja minut tunnetaan siitä, että lapset juoksevat minua karkuun, niin minusta yksi parhaita lehdessä olevia juttuja on askarteleva Paavo. Paavo on ihanan innostunut ja 2,5 -vuotiaaksi toimelias. Paavoa en tosin ole koskaan tavannut, mikä ehkä onkin Paavon kannalta parempi. Toivon vaan Paavon jatkavan tätä harrastustaan vielä sittenkin, kun kasvaa isoksi. 
Tuohon nahkatakin kierrätykseen tykästyin. Minulla on paljon nahan paloja ja nyt voisinkin kokeilla loistavien ohjeiden myötä, että kuinka tuollainen kukka syntyy... Uskoisin jopa kesällä olevan tähän aikaa. 
Lisäksi Anu jatkaa kukkakouluaan ja tekee organzakukkasia. Näistäkin hyvät ohjeet, kaikkihan meistä askartelijoista ei seuraa tilannetta netistä ja näin ollen ole ajanhermolla ihan täysillä.
Virkkaus on nyt kovin pinnalla ja minäkin olen toki aikoinani virkannut yhtä sun toista ja nytkin tekisi mieli tarttua virkkuukoukkuun... Taikan Virkkausextrassa oli ihana pöllökukkaro ja mä olen kuitenkin vannoutunut ammufani. Nyt Taikalehdessä oli myös kuvan mukainen merisiili, jolle voisi olla paikka meidän olohuoneessa... Nyt oikeasti harmittaa ettei käteni ole virkkauskunnossa.
Lehden tekeminen on haastavaa. Tämäkin lehti on mennyt painoon ajat sitten, taitaa Taikatiimi parasta-aikaa miettiä jo pitkälle syksyyn, jos ei jopa joulua, vaikka meille muille ei ole kesäkään vielä täällä. Jokainen lehti on tuonut minulle, pitkän ajan harrastajalle, jotain, mikä jää muhimaan tuone takaraivoon tai muistuttaa jo jostain aiemmin opistusta, mutta unohdetusta ja kenties se näkyy jossain kortissani tai muussa työssäni myöhemmin, minun tavallani toteutettuna.
Toki pitkään harrastaneelle ja innokkaasti maailmalla askarteluita seuraavana, ei kaikki ideat ole uusia, mutta voiko ne sitä ollakkaan? Mieti itse kuinka vaikea on keksiä uusia juttuja ja olisitko niistä valmis tekemään lehden lähes kuukausittain tai kirjan, joka vanhenee hetkessä ja minkä työmäärän olet siihen panostanut? Minä en ole ja siksipä juuri en koe voivani toisten työpanosta mollata.
Voisin verrata tätä siihen, että joku tulee ja mollaa blogiani, jota olen kirjoittanut vuosia itselle ja teille. En tietenkään voi miellyttää kaikkia, enhän siihen edes pyri, mutta oikeuttaako se ketään haukkumaan minua? Asiat voi joku tehdä paremmin, mutta minä teen tätä omalla tyylilläni. Tähänkin pätee se, että jos sinulla ei ole mitään positiivista sanottavaa, niin mitäpä jos et sanoisikaan mitään? Aina voi vaihtaa kanavaa, lehteä, blogia jne.

9 kommenttia:

 1. Niin, aina ei voi miellyttää kaikkia. Itselle tuo Taikalehti ei ole tuttu,enhän osaa askarrella juurikaan. Mutta hyvä pointti on se ,että puollustat sitä omalla äänelläsi.
  Annetaan kaikkien kukkien kukkia:)

  VastaaPoista
 2. IHANA TAAVA!!!
  Minusta on kans kurjaa kun suomalaisia askartelulehtiä moititaan. Minulle itselleni tulee niin ihana kuin Taikakin ja kummastakin pidän. Enkö ole kumpaakaan vielä kertaakaan pettynyt. Minä en ole pelkkä kortteilija vaan seka arkartelija ja löydän lehdistä aina jotain kivaa.

  VastaaPoista
 3. Näinpä!
  Ja tuo blogin mollaminenkin, se on koettu omalla kohdallani. Milloin runoni ovat liian rankkoja tai liian monta samassa postauksessa tai kuvia liikaa tai tekstiä liikaa...Atc-korttini ovat saaneet mollausta ja blogipohjakin ollut väärä. Samoin kommenttiosio muutettu lukijoiden pyynnöstä ponnahdukseksi ja Inspis-haastekin poistettu blogistani lukijoiden valittaessa senkin takia. Nythän se haaste on omassa blogissaan, jottei enää parjattua inklinkziä käytetä, vaan pyydetty kommenttiloota. Valituksia tullut postausten aiheista ja siitä, kuinka läheltä pohdintani liippaavat lukijoiden omasta elämästä, vaikkakin kerron itsestäni. Tokihan me jokainen voimme tuntea samoja tuntemuksia ja kokea samoja asioita. Yms . Eli olen todennut, ettei kaikkia voi miellyttää ja Suomalaisen luonteeseen kuuluu valittaa, tai epäkohtien etsiminen, niinkuin asia on selvitetty minulle. :D On vaan annettava asioiden mennä sivutse ottamatta kaikkea itseensä. Minun blogini on minun, enkä halua tehdä siitä muiden näköistä blogia. Lukekoot, ken lukee ja olkoot muut lukematta. ;) sama pätee Taika-lehteen tai muihinkin. Eiköhän jokaiselle löydy se oma mielilehtensä. :) Kiitos postauksestasi.

  VastaaPoista
 4. Kiitos postauksestasi ! :) itsekkin näin ne keskustelut ja enpä oo uusinta Taika lehteä vielä vilkaissut van tän sun postauksen myötä marssin kauppaan ja aion ostaa lehden :) nahka palasia ja vanha nahkatakki löytyy ja Ruusuke kuulostaa just hyvältä :)
  Ihana lehti mulle tuleekin kotiin kannettuna ja olen kyllä tykännyt :)

  VastaaPoista
 5. Ihan en jaa mielipidettäsi, että kaupallista lehteä ei voisi "mollata" eli kertoa, jos se on pettymys. Taika tai Ihana ei ole yksityinen blogi vaan käsittääkseni ihan voittoa yrittävä yritys. Hyvässä lehdessä toki on riittävästi kiinnostavaa sisältöä houkuttelemaan lukijoita. Toinen asia toki on lehden itsensä määrittelemä lukijakunta, joka ehkä onkin eri kuin monet Askartelun salojen aktiiviaskartelijat. Minusta negatiivisistakin asioista on ihan ok keskustella, rakentavasti ja kohteliaasti. Miksi ei saisi kertoa olleensa pettynyt lehden sisältöön? Se ei ole syytös yksittäistä toimittajaa kohtaan vaan palaute sisältöön. Miksi se pitäisi ottaa henkilökohtaisesti? Toki lehti ei koskaan voi miellyttää kaikkia, mutta luulen että oikeasti lehdet haluavat kuulla ja ymmärtää mitä lukijat heiltä odottavat. Ja sitten he omaa kohderyhmäänsä sitten haluavat houkuttaa. Tuskin he "taidetta" tekevät ja viis veisaavat mitä muut ajattelevat? Eihän se tuo rahaa....

  Hyvät ideat lehdissä kestävät aikaa ja lukukertoja. Ideaerikkaat ihmiset kykenevät kehittämään vanhoistakin ideoista uudistuneita tuotoksia ja antamaan mukavaa silmäniloa. Minä itse säästän kaikki hyvät kotimaiset askartelulehdet...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki rakentavaa kritiikkiä saa antaa, mutta oliko se kaikki keskustelu oikeasti sitä? Minusta ei. Lisäksi eniten ärsytti se, että lehti haukuttiin pelkän kansikuvan perusteella, ennen kuin se oli edes painossa.

   Poista
 6. Kritiikki on paikoillaan jos on ensin lehteen tutustunut, ehkäpä oikeat kommentit auttavat myös lehden tekijöitä, eikä itsellänikään käsityölehtien tarjonta aina kohtaa sitä mitä haluaisin juuri silloin sillä hetkellä tehdä mutta mikään ohje idea näissä lehdissä ei vanhene niitä voi käyttää uudestaan ja uudestaan .

  Askartelulehtiä en enää tilaa, niitä yli 30v lukeneena työn puolesta ja nurkissa kasapaäin talletettuna voin kurkkia vanhoja kyllä :D

  VastaaPoista
 7. Mä ajattelin niitä kommentteja lukiessani, että askartelun salat ryhmässä askarteluksi koetaan hyvin vahvasti paperiaskartelu, mutta sekä Ihanan, että Taika lehden sisältö edustaa paljon laajempaa käsitystä askartelusta.
  Mielestäni englanninkielinen termi crafts on lähtökohtaisesti laajempi. Se siltää sekä pienet ompelutyöt, korut, paperiaskartelun että muut tekniikat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, lähinnä tässä kohtaa ei nähty metsää puilta eli vain paperiaskartelua haluttiin eikä mitään muuta ja oikeasti kuinka paljon kaikkea muuta kivaa voi tehdä... Joskin hajonta kaikkeen tekemiseen tarvitsee enemmän tilaa, välineitä ja ennen kaikkea aikaa.

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.