torstai 16. toukokuuta 2013

Pop up-kauppaa katsastamassa

Tänään lähdettiin Zirkonellan Minnan kanssa katsomaan, että no millaisia ne Pop up-kaupat nyt sitten oikein on. Kyseessä on siis Lasipalatsin Pop up-kaupat Tovi ja Akkuna, joista olimme lukeneet nyt muutamaan otteeseen.
Pop up-lauppa on aika uusi käsite Suomessa tai ainakaan sanana se ei välttämättä aukea vielä kovin monelle. Eli Lasipalatsissa on kaksi 20 m2 myyntitilaa, joita saa vuokrata viikon kerrallaan... tai käsittääkseni useammaksikin, jos vaan paikat tyhjänä on.
Tällä viikolla Tovissa on
alt
Otin pari kuvaa heidän liikkeensä ulkopuolelta. Myönnän, että itsekin kuvittelin pop upin olevan jokin lasikoppi kauppakeskuksen sisällä, mutta ei. Kuten kuvassa näkyy, on kyseessä ihan oikea liiketila, kauppa, jonka saa sisustaa itselleen sopivaksi. 
Tovi löytyy ikään kuin Lasipalatsin sisäpihalta... nyt siinä on ikävästi edessä taidekontit, mutta rohkeasti vaan kurkistamaan niiden taakse. 

ja Akkunassa, rakennuksen toisella puolen eli Simonkadun puolelta  löytyy Akkuna.
Akkunasta en tajunnut otta kuvaa, kun siinä edessä oli elävää musiikkia esityksellä höystettynä...
Mutta siis tämän viikon löydät akkunasta Puuhattaren.
alt
Kävimme myyjien kanssa pitkät jutustelut pop up-kaupoista ja yleensä yrittäjyydestä. Oli tosi kiva tavata toisia yrittäjiä, joiden kanssa puhuimme samoista asioista niiden oikeilla nimillä.
Tämän jälkeen kävimme Minnan kanssa syömässä Virgin oilissa ja sitten olimmekin valmiita kotiin. Miellyttävä ja varsin antoisa päivä takana, nyt sohvalle. 

4 kommenttia:

 1. En tajunnut Puuhatarta kun kävin moikkaamassa "luovia käsiä", pöh. Ensi viikolla, konttien takana, olemme ystäväni kanssa. Katsotaan mitä kaupan leikkiminen osaltamme sitten tarkoittaa :)

  VastaaPoista
 2. Onks niissä kova viikkovuokra.Olen nähnyt monen käsityöläisyrittäjän mainostavan fb:ssa,että ovat sen ja sen viikon siellä lasipalatsissa myymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuokran määrän kovuus on suhteellista. Muiden yrittäjien mainosten vuoksi minäkin innostuin pop upiin tutustumaan.

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.