torstai 16. heinäkuuta 2009

Kasvien prässäilyä


Nykyiseltään on kouluihin palannut kasvion tekeminen. Itse en sellaista ole joutunut tekemään, mutta nyt se koitui Riiviön osaksi. Meille tämä on todella vaikea tilanne, koska ollaan pahasti allergisia eri kasveille... vaikka aikaa kasvion tekemiseen on koko kesä, se pitää palauttaa ensimmäisellä kouluviikolla, niin hankaluuksia on. Olen itse allerginen koivulle, pajulle, pujolle ja Riiviö on allerginen voikukalle ja heinille. Siis tästä yritimme keskustella opettajan kanssa etukäteen, että allergiamme saattaa olla este suorittaa tätä tehtävää, mutta kuulemma ei sellaisia kasveja tarvinnut kerätä.


Opettaja ei nyt tahtonut ymmärtää, että jo pelkästään se, että nämä muut kasvit elävät näiden allergiaa tuottavien kasvien luona on este. Minusta tämä olisi hyvä ottaa huomioon ja keksiä pahasti allergisille lapsille muita tehtäviä.


Mutta siis tänään lähdettiin yhdessä keräämään kasveja ja näin kaupunkilaisena se tehtiin autolla ;-D Ajoimme mökille ja mökkitiellä pysähdyin ensimmäisen kerran mustikan ja puolukoiden kohdalla. Toki en halua lapseni koulutehtäviä itse tehdä vaan neidin ne kuuluu itse tehdä, mutta jos ei pääse lähellekkään kyseisiä kasveja sen takia, että edessä on seinämä Nurminataa ja Timoteitä ja aivastelut ovat pahaa luokkaa, niin pakko minun oli ne hakea ja näin kävi suurimman osan kanssa, Riiviö vaan aivasteli ja nenä valui ja silmät punoitti, hengistys vinkui. 


Pahin kuitenkin takana ja kasvit on jo kuivattukin. En olisi jaksanut kotona 10 päivää katsella lehtinippuja, joiden välissä kasveja kuivataan ja siksi nopea apu löytyikin Sinellistä -> Microfleur. Eli prässin väliin kasvit, hetkeksi mikroon ja siinä se. Värit säilyivät hyvin ja nopeaa toimintaa. Tämän Riiviö suorittikin itse, se helpoin osuus tässä tapauksessa.Huomiselle jää kasvien nimeäminen, löytöpaikka, päiväys ja me päätimme laminoida kasvisivut, jotta tämä kovan työn takana ollut kasvio säilyy sitten jälkipolville. Toivottavasti opettaja ymmärtää antaa pisteitä myös lopputuloksen mukaan... mutta tämän jatko löytyy Riiviön blogista, kunhan se on valmis.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.