perjantai 14. elokuuta 2009

Valokuvauksesta


Mä mietin ensin, että kirjoitanko ja sitten päätin, että kirjoitan mä, vaikka mikä olisi.


Eli ehtisin tässä viikolla käydä kommentoimassa eräässä blogissa näin: Oikein kivoja kortteja teet, mutta kuvat ovat hiukan sameita. Maltatko odottaa, että kamerasi tarkentuu tiettyyn kohtaan? Ei millään pahalla, mutta nämäkin kortit olisivat edukseen, kirkkaasti kuvattuina.


Tarkoitukseni ei suinkaan ollut loukata, vaan yrittää opastaa, vaikken mitään varsinaisia neuvoja osannutkaan antaa. En ole itsekkään mikään kuvaaja, mutta koska kuvaaminen kuuluu varsin isona osana blogin pitoon (korttien esittely pelkästään kirjallisena olisi todella haastavaa eikä kukaan jaksaisi lukea niitä päivästä toiseen), niin oman kameran käytön opettelu on tärkeää.


Eli mielestäni sinun ei tarvitse omistaa kallista järjestelmäkameraa, koska se ei takaa hyvien kuvien onnistumista. Näin digiaikana, kun ei mene rahaa epäonnistuneiden kuvien kehittämiseen, voi ottaa vaikka kuinka monta kuvaa kortista eri paikoissa, eri valaistuksessa ja vielä kameran säädöt siihen päälle, niin tässäkin harjoittelu tekee mestarin. Itse harkitsisin ennemin kuvauskurssille menoa kuin kalliin kameran ostamista.


Eikä tarvitse olla ammattikuvaaja osatakseen ottaa hyviä kuvia, vaikka se tietenkin on etu ,-D Lisäksi pieniä virheitä voi korjata kuvankäsittelyohjelmilla, jos haluaa niiden käytön opetella.


Minusta loistavia kuvaajia, etenkin lähikuvien kohdalla ovat Jehkotar ja Maaret. Lähikuvan ottaminen ei siis tarkoita vinosta kuvattua osaa, joka tehdään yhtä kaukaa kuin kkokonaisuuden kuvaus, ainakaan minun mielestäni. Tokis siis saatte olla erimieltä kanssani, mutta lähinnä halusin herättää keskustelua tästä.


Ja ei kun harjoittelemaan!!


Sinellissä on Skräppäystapahtuma 12.-13.9., jonne on tulossa Canonilta esittelijä. Minulla on Canonin kamera, joten meinaan vinkkejä kysellä oman kamerani kanssa. Itse olen paikalla la 12.9. klo 10-14, jonka jälkeen lähden Raumalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.