sunnuntai 1. kesäkuuta 2008

Imagepac, tee itse leimasimet


Nyt olen sitten minäkin kokeillut leimasinten tekoa ja ei se niin vaan heti ekalla onnistunut ;-D

Ensin olin katsonut tätä videota hyvin tarkkaan ja sitten luin vielä Maijun ja Piian testailut. Maiju ja Heli tuli meillä käymään ja sitten saatiin ekat leimat tehtyä onnistuneesti.

Luin aiemmin, että leimat haisevat pahalle, mutta minusta ne eivät oikeastaan haise. Tulee sellainen pesuaineen tapainen tuoksu, mikä kyllä häviää jonkin ajan kuluttua. Ainakaan ei Riiviö kärsinyt astmansa kanssa hajusta.

Mutta siis ensin minä laitoin geelipussit jääkaappiin jo eilen ja sinne ne meinaan jättääkin, on sitten hyötyä tai ei.

Ensin pidin valon alla sen 2 min ja sitten 16 min. Pestessä ei kuitenkaan enää tullut mitään juoksevaa geeliä ulos ja lopputulos oli  noin 30 min kovetuksen jälkeen tällainen.



Kuten näette, leimat ovat tuhruisia. Nämä ovat kyllä myös pehmeämpiä kuin mihin ollaan totuttu eli painaa ei saa. Käytin kovetusnesteessä suolaa noin 1 tl, mutta pestessä meni sormi geelistä läpi ja leima repesi.



No toinen yritys oli vastaavanlainen, joskin nyt pidin 14 min ja yritin pestä varovaisemmin. Kovetusta taas noin 30 min, kun ei meinannut millään vaalentua. Tältä näyttää



Olen painanut tuossa keskimmäisessä Terve -leimasimessa liikaa, viereinen on sama leimasin. Siis tämä puolikas on leikattu tuosta alarivin leimasta, kun se ei kokonaan onnistunut. (Helin idea siis käyttää puolet, kun olisin itse jo heittänyt roskiin.) Pientä onnistumisen riemua kuitenkin ja nyt tajusin missä oli alunperin ollut vika.

Siis kolmas kokeilu oli 2 min, kääntö ja sitten 10 min. Kun aika oli kulunut, avasin geelipussin yhden sivun ja työnsin nesteen ulos. Sen jälkeen irrotin loput muovit ja pesin varovaisesti. On meinaan todella huokoista. Lisäsin suolaa 1 tl nesteeseen ja minusta nämä jo kelpaa ;-D

Näissä on siis kaksi pientä geelipussia käytetty yhtäaikaa ja pesu kesti hiukan eli siksi tuo alimmainen on hiukan söhröinen. Käytän sitä kuitenkin kirjekuoriin, joten toimii.





Itse leimasimet näyttää tältä



Ei niin kauniita kuin Finnstamperilla, mutta nämä onkin vain omaan käyttöön. Tätä Imegapac -settiä saa ostaa lisätarvikkeineen Heinikasta.



Edit. Lisään tänne vielä linkin yhteen Maijun postaukseen ongelman poistosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.