tiistai 19. helmikuuta 2008

Terveisiä Tallinnasta


Tänään on sitten pikainen päiväreissu Tallinnaan takana ja mähän menen aina EckeröLinen laivalla ja Punto on mukana matkassa. Mä en oikein mihinkään tohdi lähteä ilman sitä ;-D

Tallinnan pääsä ihan ensin kurvattiin huoltoasemalle, mulla oli bensavalo syttynyt jo kotoa lähtiessä. Bensan litrahinta oli 15,85kr eli hiukan yli euron litraa kohden. Kannatti siis tankata tankki täyteen siellä päässä.

Sen jälkeen jatkettiin matkaa Karnaluks- tukkuun, joka sijaitsee osoitteessa K.A. hermanni 1, Tartu mnt:n varrella, noin 2 km satamasta.

Tässä kuvia paikasta, nämä siis etuhuoneesta. Tilaa oli pilvin pimein ja en ehtinyt edes käydä kaikkea läpi, kaikki langat ja kankaat jätin kokonaan väliin. Kävin vaan kurkkaamassa ovella ja totesin ettei aika riitä.

Tässä lukkoja ja helmiä



Puikot ja laukujen kahvat seinällä



nauhahyllyt



Tukkumyymälä palvelee myös yksityisasiakkaita, joten tätä paikkaa voin suositella. Hiukan vaikea sinne oli löytää, kossa ovat kaiketi vaihtaneet kadun kulkusuuntaa, koska navigaattori herjasi koko ajan kääntymään vasemmalle, mutta sinne ei liikennemerkkien myötä voinut kääntyä. Oikeasti ei kuitenkaan vaikeaa päästä perille. Lisäksi talossa on todella pienellä ilmoitettu, että kauppa on toisessa kerroksessa. Ainoa miinus minusta oli, että paikassa käy vain käteinen tai jos sinulla on mukana pankin tunnukset, voit siirtää paikan päällä rahaa Eu-maksuna heidän tililleen. Siitä ei tule ylimääräisiä kuluja. Hintoihin lisätään 20% veroa.

Biljardisali on siinä alakerrassa ja Tartu mnt:n toisella puolella on Abakhan Fabrics, jossa kanssa myydään kankaat, langat, pellavat, käsityötarvikkeet jne.

Edit. 24.2.2012 

Tältä näyttää alaovi nykyään






Mun ja Riiviön ostoksia... Näitä bling bling niittejä meinaan käyttää haaraniitien tyyliin



kuten myös näitä



Tässä isoja kukkapaljetteja



erilaisia nauhoja... nuo yksiväriset oli todella edukkaita... 2 kr metri ja joka nipussa 10m eli 20kr nippu + 18% vero... noin 1,57e Ruutu- ja kuvionauhat sitten kalliimpia.



Isoja paljetteja kukkien keskustoiksi



korutarvikekristalleja, nämäkin ihan ilmaisia... 20 kpl maksoi 0,09e



pienet tupsuntekovehkeet (tupsujen koko 1 3/8 ja 1 5/8 tuumaa) ja sukkapuikot



Ammunapit



Tästä jatkoimme Sikupillin Prismaan, joka on siinä lähes vieressä. Sieltä ostinkin sitten kaiken muun tarvittavan... ja pienen määrän paperitarvikkeita



Tuossa on siis vasemmalla alimmaisena 160g paperia, 7 kivaa väriä ja jokaista väriä 10 kpl eli 70 kpl:n nippu noin 2e. Nuo etualalla olevat kartongit on käsintehtyjä ja paksuutta en tiedä, mutta vertaisin meidän 1mm puupahviin. Näitä ajattelinkin kirjan kansiksi. Kolmas A4 kokoa oleva vihko sisältää tusseille sopivaa paksua paperia, hiukan kiiltävä pintaista. Ne on varattu Riiviölle. Riiviön omia erilaisia ostoksia täällä.

Kirjoja en ehtinyt myöskään katsoa läpi, kun meillä alkoi jo aika loppua kesken. Tai oli tarkoitus ehtiä vielä syömään ennen laivaan menoa ja laivakin lähti takaisin tuntia aiemmin kuin ennen.

Tosin oli kiva päästä maihin taas Helsingissä klo 20.30, väsyneenä ja roiskeläpät maata viistäen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.