sunnuntai 5. elokuuta 2007

Raparperipiirakka gluteeniton


Tein piirakan, joka jo melkein ehdittiin syödä.


Pohja:
2 dl kermaviiliä
1 dl vaniljajuggea
2 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
4 dl Semper fin -jauhoseosta
1 tl soodaa

Päälle:
raparperin paloja ja vadelmia
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna

Pohjan ainekset sekoitetaan kaikki keskenään, ei vatkata. Taikina laitetaan voideltuun vuokaan.
Raparperit ja vadelmat laittelin pohjan päälle ja lopuksi kaadoin keskenään sekoitetut viillin, sokerin ja munan.
Paistoin 200 asteessa noin 25 min, kunnes oli kypsä. En oikeastaan katsonut kelloa, joten aika on summittainen.
Kermaviilin ja juggen tilalla voi käyttää piimää, mutta en muistanut ostaa kaupasta ja  jauhotkin voi korvata vehnäjauhoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.