sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Vuoden ensimmäiset

Kädentaitomessut takana.
Miten olikin taas vaikeaa päättää mitä ottaa mukaan messuille, mutta vähän kaikkea kasasin mukaan. Auto siis pakattiin torstaina. Messuja mentiin rakentamaan perjantaina klo 14. Iloisin mielin taas moikkailtiin tuttuja ja toiveikkaana rakennetaan osastoa muiden näytteilleasettajien kanssa, että josko olis onnistuneet messut. Messupaikat on arvokkaita, hinnat liikkuu sadoissa, toisilla jopa tuhansissa euroissa. 
Asiakkaat odottavat messutarjouksia ja itse saat maksaa itsesi kipeäksi paikan vuoksi. Sitten myyt tavaraa ja saat kenties paikkamaksun kasaan, joka siis tarkoittaa, että olet jakanut sen edestä tavaraa ilmaiseksi. Tavara on kuitenkin pitänyt joko ostaa tai valmistaa ensin ja sillekin on hintansa. 
Joskus koen, että täytyy avata yrittäjyyttää muullekin, kun sitä tunnutaan kadehdittavan. Se on kovaa työtä 24/7, jots en kuitenkaan vaihtaisi pois... Sitä on jonkinsortin hullu, tiedättehän. 
No Taikalehden ja TaavaNaisen yhteisosasto näytti tältä
Toinen reuna tältä
Ja arvonta oli ehdottomasti se suosituin juttu
Tämän osaston rakentaminen vei meiltä 4 tuntia kahteen mieheen, evästauon kera. Tämän purkaminen vei 2,5 tuntia, sisältäen jo auton pakkauksen, 15 km ajoa ja purkamisen työhuoneelle. 
Auto oli ahdettu aivan täyteen, hyvä että näin sivu- ja etuikkunoista ulos, takaikkunsta ei toivoakaan. 
Kolmen viikon päästä sama uudelleen, suuntana Kädentaitomessut Turussa. Turussa minä hoidan kädentaidon messujen puolen ja Riiviö hoitaa osaston nukkekotimessujen puolella. 
Kiitoksia kaikki uudet ja vanhat asiakkaat, nähdään työhuoneella seuraavan keran kurssillka tms. Näihin tunnelmiin, hyvää yötä!!

2 kommenttia:

 1. Tiedän kyllä tuon yrittäjän arjen ja asiakkaiden toiveet. Pitkiä päiviä teet ja juoksevia menoja on paljon - varsinkin jos on omat toimitilat. Aina tarvitsisi olla auki, hinnat alhaiset, laatu hyvää ja yrittäjän aina oltava iloinen ja valmis keskustelemaan vaikka kuinka veettuttaisi... Kymmenen vuoden jälkeen lopetin - eikä ikinä enää.
  Hattua nostan niille yrittäjille jotka yksin puurtavat pitkää päivää ja yksin yrittävät ratkoa ongelmiaan. Jonkin sortin "hullu" pitää olla.
  Toivotan rahakkaita asiakkaita ja hyvää myyntiä seuraaviin messuihin. Lycka Till!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tulee 10 vuotta täyteen kesäkuussa ja alan päästä vasta vauhtiin.

   Poista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.