lauantai 21. helmikuuta 2015

Miniloma to-pe

Tällä hetkellä on pienoinen tilaustöiden jonotuslista meneillään, mutta silti päätin pitää minipituisen talviloman. Meillä talvilomaan kuuluu pari perinnettä... Kinkkua ja leipomista. Tänä vuonna Riiviö ei vaan päässyt osallistumaan, joten niin minä otin pakkasesta sulamaan ottamani pienen joulukinkun kainaloon ja läksin ajelemaan Lahteen.
Mamma oli hankkinut fetan tyylistä juustoa ison purkin 4,5 kiekkoa ja koska emme pelkästään salaattiin saa sitä tuhottua, niin tein mun herkkua eli kasvis-fetapiirakkaa. 
Teen tähän ihan perus suolasen pohjan, leivontamargariiniä, vehnäjauhoja, suolaa, leivinjauhetta ja kermaviili/vettä. 
Päälle laitan paistettua ja raastettua porkkanaa, kesäkurpitsaa ja sipulia. 
Sit vielä fetaa tai Auraa ja tomaatin viipaleita ja juustoraastetta. Muna-maitoa, jos haluaa.
Piirakat on sellaisia, mihin en koskaan mittaa mitään, tehdään mutu tuntumalla ja pellillinen tai kaksi, riippuu paljonko on syöjiä. Tämä oli ihan loistava iltapala saunan jälkeen. 
Tänään jo siirryin takas lihansyöjäksi, kun kinkku paistettiin ja päästiin sitä maistamaan ja tuomaan kotiinkin.
Tänään olin vielä Lahdessa Kauppakeskus Sykkeen aulassa myymässä. Mielenkiintoinen paikka, oli jos jonkinlaista rollaattoria liikenteessä, kokoontumisajot suorastaan. 
Kauppakeskuksiin tai isoihin kauppiihin voi päästä myymään tuotteitaan, jos vaan reippaasti kysyy. Kaikilla tuntuu olevan eri säännöt ja mielipiteet mitä saa myydä jne, mutta hinnoittelu varsinkin on hyvin kirjavaa. 
Mutta nyt kotona ja odottelen, että tuleeko Riiviöltä soitto, että saa tulla hakemaan vai ei. Se on kaverinsa valmistujaisia juhlimassa, jolle hankittiin tällainen lahja 
Tämä on Spirraalin Nooran käsialaa. Kortin tein sentään itse ;-D
Näihin tunnelmiin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.