maanantai 3. marraskuuta 2014

Mennyt viikonloppu

Viikonloppuna olin Lahdessa Kätevä, tekevä ja lukeva-messuilla, mutta tällä kertaa olin varannut myyntipöydän nukkekotitarvikkeille, olen sen verran tässä kiertämyt myös heidän seurassaan ja ihannoin heidän intoaan harrastaa. Näen samaa kuin silloin aikoinaan itse leimojen ja musteiden suhteen, mutta silti minä en ole nukkekodeista inostunut. Voisin kyllä, mutta mulla ei ole sille tilaa, joten myin nyt Riiviön nukkekodin pois eilen kyseisillä messuilla.
Pöydälle saa paljon nukkekoteihin sopivaa tavaraa, kun ne on niin pieniä...
Rappuseni katsottiin tarkkaan ja edelleen kahvakuula oli suosittu juttu, tahmakynien lisäksi. Uutuudet, you know. 
Hiukan harmittaa, että en koe enää samaa yhteenkuuluvuutta muiden askartelijoiden kanssa, kuin nukkisihmiset. He kokoontuvat yhdistyksen puitteissa tekemään yhdessä usein, jopa viikoittain ja isompia myyntitapahtumia on tänäkin vuonna ollut jo ainakin 5kpl, joista mäkin olen ollut mukana neljässä. Saattaa olla jopa enemmän, joita en vain ole tiennyt ja he kulkevat ympäri Suomea. 
Toivoisin kortti-ihmisille, helmeilijöille ja muille askartelijoille samaa, mutta kuitenkaan Leimailutaivas ja Helmiplaneetta®-messuja ja Askartelumerta ei koettu tänä vuonna yhtä innostaviksi, harmi. 
Ensi keväänä, maaliskuussa vielä koitetaan ja sitten katsotaan, että jääkö se vain palaksi historiaa. 
Mutta nyt töihin,muutamat tilaustyöt odottaa ja Tampereen messujen valmistelutkin kolkuttaa takaraivossa. 

6 kommenttia:

 1. Mulla on se käsitys, että täällä paperinäperrys puolella on iskenyt ns. lama. Työmarkkinoiden yms. tilanne on alkanut selvästi heijastua täällä kulutuskäyttäytymiseen. Käytettävää rahaa on vähemmän, kauppojakin on valitettavasti mennyt nurin. Allekirjoittanutkin joutuu miettimään, että mihin sijoitta, jos sijoittaa. Toivottavasti tämä tilanne on väliaikaista ja uusi nousu on tulossa! Tsemppiä tuleviin tapahtumiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan myös askartelijoita vaivaa ähky, kun tavaraa on kertynyt paljon ja niiden säilytys vie tilaa. Verraten siis nukkekotitavaroihin, jotka mahtuu paljon pienempään tilaan.
   Lisäksi tuohon yhteisöllisyyteen, että voinen katsoa myös peiliin siinä kohtaa ettei mulla ole ollut aikaa osallistua askartelutapaamisiin.
   Nyt mulla olis kyl tilat, et mahtuis oikein välil kokoontumaan 5-6 hengen kesken tyyliin koko päiväksi, jos kiinnostusta on...

   Poista
  2. Joskus keväällä voisin vaikka itse tempaista itseni sinun uuteen tilaan katsomaan. Kuten hyvin tiedämme toistemme kiireet, niin silloin kalenterissa jo päivät pitenee. Mutta pidetään mielessä!

   Poista
 2. Piti tuohon mainita vielä, että yhteisöllisyyttä on silti vielä ja paljon. Mutta selvästi niihin tapahtumiin ei enää kaivata niin kauppaa tai suurempaa kaupan käyntiä, tai ainakin kaikki tapahtuu pienesti. Ehkä ajan luomaa muutosta sekin vain. Ja kaikki kehittyy aina. luultavasti paluuta vanhaankin voi olla vielä edessä! Itse huomaan tällä hetkellä olevani enemmän näiden kansainvälisten koulutusten perään kuin messujen. OIkeesti toivon sydämeni pohjasta että kaikki tapahtumat pysyisi pystyssä ja kaikilel olisi se oma juttunsa. Pidän peukkuja maaliskuulle, mahdollisesti itsekin pääsen paikalle, kun alkuvuoden ohjelmat ensin vaan pääprokkiksen osalta vahvistuu

  VastaaPoista
 3. Oi ei, minä olen aina tykännyt Leimailutaivaasta ja käynyt joka kerta lukuun ottamatta viimeistä (olin kisamatkalla), harmittelin jo etukäteen etten sinne päässyt. Mulle tärkeintä on ollut nimenomaan ostosten tekeminen, sillä missäpä muualla pääsisi noin laajan valikoiman kimppuun saman katon alla :) .
  Tottahan toki ymmärrän että tapahtuman järjestäminen on kova homma, eikä takeita siitä ole, että porukkaa tulisi paikalle.
  Toivotaan että ajat paranee ja ensi kevään messuilla on runsaasti porukkaa, minä ainakin aion tulla. t. Sartsa

  VastaaPoista
 4. Ajat ovat kovat vähän joka alalla. Eiköhän Leimailutaivas kuitenkin hengissä säily. Kaksi kertaa vuodessa on vähän turha, tai ainakin toinen kerta pitäisi sitten olla jossain Oulun korkeudella saakka. Lisäksi pitäisi saada enemmän demoja ja make&take -tyyppistä tekemistä, tai jopa kursseja, niin se saisi ihmiset liikkeelle. Hollannin leimailumessuilla ihmisten riemu on aivan valtava ja messut paisuvatkin kerta kerralta suuremmiksi. Siellä on paljon ulkomaalaisia myyjiä, joiden kannattaa tulla, kun ostovoimaa on niin paljon. Siinä asiassa me olemme huonossa asemassa eikä sille hirveästi voi mitään. Mutta kauppiaat voisivat aktivoitua enemmän esim. demoamaan ja antamaan asiakkaiden kokeilla itse. Se ei ole ilmaista, mutta koukuttavaa ja raha varmasti tulee pitkässä juoksussa takaisin. Haluan uskoa, että leimailun saralla tapahtuu vielä paljon Suomessakin. - Riitta

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.