maanantai 2. tammikuuta 2012

Vagabondin esittely


 On tainnut pukki tuoda muutamalle joko lahjakortin askartelukauppaan tai ruskean kirjekuoren, koska olen saanut sähköpostia, että mitä Vagabondiin kuuluu ja miten se toimii. Lupasin sitten eilen tehdä pienen postauksen aiheesta. 


Itse Vagabond näyttää pieneltä salkulta, joka on yllättävän painava kokoonsa nähden. Tälle kannattaa siis valita paikka, mistä sitä ei tarvitse siirrellä mihinkään. Mukaan tulee tarroja, joilla voisit koneen koristella, mutta minä en niitä halunnut kokeilla ja olen kuullut, että ne ei kaikilla edes pysyneet kiinni. 


Photobucket


 Kahvan alla on pieni nappi, jota liu'uttamalla vasemmalle aukeaa koneen "siivet".


Photobucket


 Tuohon siiven päälle (toisella puolen on samanlainen) laitetaan sitten stanssia ja leikkuulevyjä, mutta niistä myöhemmin lisää.


Photobucket


 Koneen päällä on toisessa reunassa kaksi nappia. Näistä kuvassa alempi (avaimenreikä + nuolet) määrää suunnan, että kumpaan suuntaan leikataan. Ei siis tarvitse nostella stanssileipää edes takaisin, vaan suunnan vaihto ja taas leikkaaminen sujuu. Ylempää nappulaa pitää sitten painaa pohjaan niin kauan, että stanssi on kulkenut koneen läpi. 


Photobucket


Virtajohto on piilossa toisessa päässä konetta olevan luukun takana ja se kiinnitetään toiselle puolen salkkua, tällaiseen reikään.


Photobucket


 Johto ei ole meillä totutun näköinen ja siihen tulee mukana tällainen adapteri, joka oli mielestäni varsin heppoinen. Siksi suosittelenkin kaivamaan vanhoja tietsan johtoja esiin ja varmaan sinultakin löytyy vanha näytön johto, joka sopii tähän ilman adapteria. Minä käytän sitä.


Photobucket Photobucket


 Sitten ollaankin valmiita tosi toimiin... Koneen mukana tulee pitkä aluslevy ja sen päällä kartongin paksuinen lisäosa ja tietenkin lyhyet kirkkaat leikkuulevyt. Tähän paksuun aluslevyyn eli Solo Plaatform on painettu, kuinka voit paksua kartonkia kohokuvioida.


Ylemmän osa eli sen kartongin paksuisen läpyskän eli Solo Shim:in on painettu kuvat, että kuinka leikkaat ja kohokuvioit ohuempaa paperia/kartonkia. Näiden avulla toimii siis Sizzlitsit, kohotaskut jne. Kahden kirkkaan leikkuulevyn kanssa käytetään vain paksuja stansseja S, M, L, Bigs tai Bigs XL. 


Photobucket


 Mitä ei mainita paketissa, enkä minä osannut ensin kysyä, niin lisätarvikkeena myydään Solo Thin Die Adapter 12e ja tämän tarvitset ehdottomasti lisäksi, jos haluat käyttää ohuita stansseja, kuten Spellbinder, Marianne Design, Quickuts, Framelits, Magnolia jne.  


Photobucket


Itselläni oli ensin tavallinen Bigshot ja hyvin sekin leikkaa, niin paksut puupahvit ja huovatkin, mutta kieltämättä käsiin käy. Olen kuullut, että toisilla on ollut vaikeuksia leikata Cuttlebugilla puupahvia, mutta itselläni ei ole tästä mitään kokemuksia.


Tietenkään ohuilla stansseilla ei voi leikata kuin ohuita materiaaleja, mutta paksuilla leikkaa 3mm paksuuteen saakka... useamman kartongin kerralla, puupahvia, huopaa, balsaa, kutistemuovia, nahkaa, kangasta, ohkolevyä jne. Myös uusi aloituspaketti Bigshotiin sisältävät nämä samat levyt, ilman tuota lisätarviketta ja näin ollen nämä toimivat muuten samoin; Bigshotilla käännät kampea ja Vagabondilla painat nappia. Eli myös uuden Bigshot paketin ostajalle suosittelen lisäosan hankintaa. 


Jos herätti kysymyksiä, niin niitä saa laittaa sähköpostilla satiininauha at gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.