sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Myynnissä värimultaa eli vesipolymeeriä


Me askartelijat tykätään kaikesta kauniista ja siksipä otin myyntiin värimultaa kotiemme kaunistukseksi.

Tämä muutenkin sopii minulle, joka olen tavattoman huono kastelemaan kukkia, mutta en kuitenkaan halua luopua niistä kokonaan.


VÄRIMULTA ON TÄLLÄ ERÄÄ LOPPU!!



Vesipolymeerit ovat värikäs kasvualusta kasveille. Enää ei tarvitse kantaa multasäkkejä kotiin. Vesipolymeerit imevät vettä ja ravinteita itseensä 400 kertaa tilavuutensa verran ja kerran turvottuaan luovuttavat veden hyvin hitaasti. Erillään pysyvät rakeet ovat myrkyttömiä ja hajoavat luonnossa kokonaan viidessä vuodessa. Turvottuaat rakeet näyttävät kauniilta kristalleilta, mutta ovat pehmeitä, jotta kasvien juuret voivat kasvaa niiden seassa.

Vesipolymeeri kasvualustana ei tarvitse säännöllistä kastelua!!!

Eli värimulta kutistuu veden haihduttua, mutta voit lisätä vettä entiseen rajaan asti ja se turpoaa takaisin noin 30 kertaa. Eli värimulta kestää 2-3 vuotta käytössäsi etkä tarvitse loman ajaksi hankkia kukkien kastelijaa, koska värimulta tarvitsee vettä vain 1-3 kuukauden välein. Värimulta sopii kaikille kosteassa viihtyville kasveille ja se on loistavaa esim. pistokkaille tai kukkasipuleille. Kaktukset eivät tästä tykkää!



Photobucket



Värimultaa löytyy kirkas, sininen, keltainen ja punainen ja lisäksi sekoittamalla värejä saat vihreää, lilaa ja oranssia. Yhdestä pussista saat litran verran värimultaa ja sen turvottamiseen menee 4 tuntia.

Sekoittaessasi värejä kerroksittain, huuhtele rakeet hyvin, etteivät värit sekoitu.


VÄRIMULTA ON LOPPU!!

1 pussi 4e     (1L värimultaa)

4 pussia 10e (4 L värimultaa)

Ei postikuluja.

Otathan yhteyttä sähköpostilla satiininauha at gmail.com.

Laita tilaukseen yhteystietosi ja maksu suoritetaan tilille, ennen tavaran postittamista.



Ajatteleppa, että laitat esim. keltaisen kasvualustan ja päälle rairuohoa kasvamaan tai vehnän siemeniä... Tai teet maljakon täyteen värillisiä rakeita, jonne upotat lasisen kynttiläkipon ja kynttilä hohtaa kristallien läpi todella kauniisti. Ei siis vain kukille tarkoitettua.



Käyttöohje:



  1. Kaada asiaan 1L puhdasta vettä

  2. Lisää 1 pussi vesipolymeeriä eli värimultaa

  3. Sekoita hyvin, jotta väristä tulee tasainen

  4. Anna rakeiden turvota 4 tuntia välillä sekoittaen.

  5. Kaada turvottamisen jälkeen rakeet keittiösiivilään ja anna ylimääräisen veden valua pois. Jos värisävy on mielestäsi liian tumma, huuhtele juoksevalla vedellä liika väri pois. Valuta tämän jälkeen uudestaan.

  6. Nyt voit kaataa valmiin "mullan" valitsemaasi astiaan.

  7. Kastele värimultaa 2-3 kuukauden välein. Kastele reilusti siihen asti, missä raja meni ensimmäisen kerran. Vesipolymeeri turpoaa takaisin alkuperäiseen kokoonsa noin 4 tunnissa. Jos värimulta on sijoitettu lämpimään paikkaan, saattaa vettä joutua lisäämään useammin. 

  8. Pese kasvin juuret hyvin pois mullasta ja laita sitten värimultaan kasvamaan.


Pidä vesipolymeerit poissa suorasta auringon valosta ja kuivana lasten ulottumattomissa!!

Lisää ohjeita ja vinkkejä löydät täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.