sunnuntai 24. joulukuuta 2006

Gluteeniton maustekakku


Ilman tätä kakkua ei meille joulua tule....

Jo kertaalleen tämän ohjeen kirjoitin, mutta se katosi. Vika oli käyttäjässä... velipojan Mac ja mä ei oikein sovita yhteen ;-D

Gluteeniton Vironperän vieraskakku
3 dl maitoa
3 dl sokeria
4 dl Semper gluteeniton jauhoseos (karkea)
2-3 dl perunajauhoja
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1,5 dl sulatettua rasvaa
1 dl omenasosetta/-hilloa

Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja sitten lisäät maito, sulatettu rasva ja omenasose.
Tähän et tarvitse vatkainta.
Paista 180°C noin tunnin verran.
Kakku säilyy useamman päivän ja parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä viileässä.
Voit tehdä tämän myös vehnäjauhoilla, mutta jätä silloin perunajauhot pois ja käytä jauhoja vain 4 dl.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.