tiistai 6. joulukuuta 2016

Naisten joulumessuilla ja muuta tohinaa

Naisten joulumessuihin valmistautuminen meinasi viikon Tampereen reissun jälkeen tehdä tiukkaa... olin lisäksi sopinut parille illalle kurssit... onneks samaa aihetta, niin selvisin yhdellä kassien pakkaamisella. Oli kyllä kivaa vetää korukursseja, toinen oli ammattiliiton jäsenistönsä virkistäytymiseksi järjestämä ja toinen työpaikan Tyhy-päivään liittyvä. Vastaavia kursseja vedän kyllä ympäri vuoden, jos on tarvetta esim. juuri sinun työpaikallesi 😀
Mutta samaan syssyyn piti vielä tehdä syksyn uusia heijastimia, joiden meistit olivat saapuneet. Kävin lainaamassa isoa leikkuria Helsingin olkaimella muutaman tunnin ajan
Bigshot jäi tässä kohtaa toiseksi, mutta go big or go home...
Tässä kohtaa kaikki hyvin, kurssit tehty, kuviot leikattu ja aloin vaan miettiä kuinka yöunenu olen vaarassa menettää, mutta ystävät on parhautta. Työhuoneelle tulivat talkoisiin Riiviön lisäksi hänen kummisetänsä ja Lasse oli ottanut myös Maikin ja Idun mukaan.
Saatiin päivän aikana reilut 450 tuotetta valmiiksi ja mun tressitaso pieneni kummasti.
Joskin olin myös saanut mustana perjantaina kuningasajatuksen lähteä Tallinnasn käsityömessuille käväsemään Mamman kanssa. Joten torstaina rakensin Naisten joulumessuja ja perjantaina Tallinnaan, Riitta oli luvannut harkkarin kanssa hoitaa mun myynnit.
Joten perjantaina löysin itseni Piritasta Laululavalta http://www.tallinnakäsitöömess.ee/index.php

Myyjiä oli paljon, sisällä kolmessa kerroksessa ja vielä tuo ulkotelttakin täynnä. Oli mm. villasukkia, lihaa, makkaraa, juustoja, kalaa, koristeita, keramiikkaa, koruja, kynttilöitä, lampaantaljoja, villatakkeja, kakkuja, hunajaa, piirakoita ja heijastavia tupsuja. 
Hinnat vaihtelivat laidasta laitaan, hyvin erotti harrastelijan ja yrittäjän... huomasin selkeästi erottelevani heidät toisistaan ja näin jälkeenpäin ajatellen toivoosin kaikkien tekevän niin mielessään.
Nämä heijastavat tuosut oli selkeästi heidän hittituotteensa, näitä oli montaa eri kokoa ja monella pöydällä, hinnoittelu kohdallaan, 15€/kpl.
Joskaan itse en tykännyt näistä, kun hapsut olivat yksipuoliset, minun tupsuni ovat kaksipuoleisella hapsutuksella ja ilman helmiä. Ja villasukatkin olivat alkaen 25€... villatakit 120-180€.
Väkeä oli myös paikalla paljon, suomalaisiakin. Emme sitten ehtineet kiertää kuin alakerran ja ulkoteltan, kun piti pari muutakin vakipaikkaa kävästä samalla reissulla... ajelin autolla ristiin rastiin.

Mutta palatakseni taas lauantaina ruotuun ja töihin Naisten joulumessuille Wanhaan satamaan... 
Ehdin järjestellä pöytäni kolmella eri tavalla... normi 2x2m paikka istutettuna 1,20m pöydälle ei meinannut millään olla mukava...
Joulumessut olivat kokeneet kovan myyjäkadon, mutta myös asiakkaita oli vähän. Maanantai oli minun paras päiväni, jopa hiukan yllättäin.
Väliin mahtuu kuitenkin vielä paljon tohinaa... aamuisin ennen messuja 1-2h tekemässä koruja työhuoneella lisää ja illalla leivontaa omenapiiraasta leipään, evästä katsokaas. Nämä on sellaisia rupeamia, että sitä venyy uskomattomiin suorituksiin... ja vielä on monta myyntipäivää ennen joulua.
Tänään oli sitten messujen viimeinen päivä ja samalla itsenäisyyspäivä. Aina tulee pieni jännitys lopussa, et miten purkaminen, lähteminen ja linnan juhlat... Katajanokalta poistuminen on sellainen sumppu aika ajoin.
B-salissa alettiin purkamaan jo klo 16, vaikka paikalla oli asiakkaitakin. Purkaminen tarttuu sitten äkkiä muihin ja liki kaikki löyvät tavaroitaan kasaan viimeistään 16.30. 
Tämä oli iso harmi, kun asiakkaat olivat kuitenkin maksaneet sisäänpääsyn ja olimme luvanneet olla paikalla klo 17 saakka. Itse tein kauppaa vielä viime minuuteilla ja kun aloimme Riitan ja Millan kanssa pakkaamaan klo 17, olimme kuitenkin kaikkine tavaroinemme lähtövalmiina 17.40 ja pääsin liki yksinäni ajamaan kotiin, ei ruuhkaa, ei mitään. Ehdin tehdä ruoankin ennen Linnan juhlia...
Kiitoksia kaikille messuilla käyneille asiakkaille ja nähdään vielä tulevissa joulutapahtumissa.
Mutta nyt nukkumaan, aamulla kutsuu Meilahden henkilöstöravintola Ravioli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.