perjantai 25. joulukuuta 2015

Vuosi 2015 alkaa olla pulkassa

Takana on parisataa myyntipäivää, osa kahdessa paikassa yhtäaikaa, parhaimpina hetkinä jopa kolmessa. Taakse on jäänyt tänä vuonna messuja Helsingissä, Turussa, Jyväskylässä, Rovaniemellä, Vantaalla ja Tampereella... Nukkekotimarkkinoita Lahdessa, Savitaipaleella, Forssassa, Turussa, Tampereella... Käsityökortteleita pitkin ja poikin, pop up -kauppoja ja jopa Leimailutaivas ja Helmiplaneetta® -messutkin, ne omat... Markkinoita ulkona sateessa ja tuulessa, mutta myös aurinkoisia reissuja.
On perustettu Suomen käsityöyrittäjien yhdistys Skyt ry. ja ylipäätään on vaan eletty. Elämän kolhut on tuoneet mukanaan muutamia arpia ja myös vähentänyt elopainoa 25kg. On sitä toki vielä jäljellä silti yllin kyllin. 
Mutta palataanpas tuohon joulukuun alkuun... Alkukesästä oltiin jo varattu joulumyyntipaikat ja sit elokuussa olisi pitänyt osata päättää, että mikä kolmesta jätetään pois, mutta kun ei osattu, niin joulukuussa oli sitten 3 myyntipaikkaa päällekkäin ja 2 tekijää... Meinas pienesti tressiä pukata kaiken muun kiireen keskellä, mutta kun vähän Excelillä pyöritti työvuoroja, niin saatiinhan me kaikki pulkkaan. Vain Hakaniemen hallissa jouduttiin yhtenä päivänä sulkemaan 2h aikaisemmin, että saatiin Vanhan joulumyyjäiset rakennettu? Kaapelin joulu siinä jo pyörikin samassa myllyssä. 
Tässä Vanhalta kuvaa, jossa itse päivystin 15.-23.12. 

Kaapelin joulussa oltiin 11.-20.12. jossa päivysti MuWin Riitta joka päivä ja mä ehdin kaveriksi vaan yhtenä päivänä ja parina hetkenä. Mutta meillä oli pirun kivaa. 
Mutta kyllähän patterit meinas loppua 19.12., kun aamulla piti ensin purkaa pop up -kauppa Hakaniemen hallista, olla myymässä Vanhalla 11-18 ja jatkaa sieltä vielä Kaapelille, jossa myynti jatkui klo 21 saakka. Ja seuraavana päivä myyntiä ja illaksi vaihteeksi Kaapelin purku. 
Mutta koska olen tottunut kovasti töitä tekemään, niin pitihän mun sitten ma-ti tällä viikolla myydä omien tavaroideni lisäksi myös puolukkaglögiä Vanhalla, ettei tulisi yht'äkkiä sellaista löysää fiilistä. 

Ja olin sitten niin monen mielestä kilttikin ollut, että kaiken maailman lahjuksiakin kannettiin mulle ja saatiin mut ihan hämilleen. Mahdoinko kuitenkaan olla ollut niin kiltti, että olisin ansainnut kaiken, tuskin. Kiitollinen olen silti, tottakai. 
Sain ihan vaaleanpunaisella rusetilla koristellun pissipullonkin, kun kävin tuuraamassa erään yrityksen myyjän tauolle Vanhalla. Arvaatte varmaan tämän pinkin yrityksen nimen? 

Ja hei meinasin unohtaa, että mut valittiin TaavaNaisen vuoden työntekijäksi ja sain palkinnoksi neljän päivän matkan Barcelonaan valitsemanani ajankohtajana. Ajatelkaa mikä mäihä ;-D

Olen tehnyt yhtä sun toista, osan pakon edessä, osan siksi, että olen vain voinut. Samalla linjalla meinasin jatkaa ensi vuoteen, mutta vielä kalenteri näyttää aika harmittoman rauhalliselta työrintamalla... On Tamperetta, Turkua, Vaasaa ja lähialueita. Tapahtumakalenteri on tosin päivittämättä niiden osalta. 

Joulukin vietetään nyt kotona, toista kertaa näin aikuisiälläni. Riiviö on töissä pyhät lentokentällä, joten olen saanut nukkua aamuisin pitkään pois marssiväsymystä, just kerinnyt vaihtaa yöpuvun pois päältä, ennen kuin neiti saapuu kotiin klo 11.25 ja päässyt myös iltaisin ajoissa nukkumaan. Meillä täysi hiljaisuus klo 18 alkaen, koska neidin kello soi 1.45
Veljeni tuli ke iltana kinkku kainalossa, laatikot meille valmisti tänä vuonna Saarioisten äidit ja joulusiivous kutistui imurointiin. Joulu tuli kaikesta hössöttämisestä huolimatta. 
Aaton väsymyksen määrän voit käydä toteamassa tästä videosta Facebookissa https://www.facebook.com/249452831811578/videos/1027049827385204/

Mutta jatkan vielä kinkun syöntiä ja lepoa ainakin huomiseen ja sitten käännän katseeni työhuoneelle inventaarioon ja siivoukseen, auton kun purin aaton aattona vaan ovesta sisään ja lievällä väkivallalla suljin sen takanani. Työt ei sieltä mihinkään karkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.