maanantai 29. kesäkuuta 2015

Vierailulla Sampolassa

Lähdin tänään kaverini Riitan, yrittäjä Mummon Wintti Oy:stä, seuraneidiksi Hämeenlinnaan. Ihan tarkkaan en edes tienny mihin ollaan menossa, mutta ei se aina ole pääasia. Reissun tarkoitus oli myös tressin lievitys, työhyvinvointia, tiedättehän? Yksinyrittäjänä kaipaa välillä myös vertaistukea ja "työkaveria".
Matkamme pää oli Kuurojen palvelukeskuksen verstasmyymälä Sampola, jonne Riitta lähti materiaalien hankintareissulle. 
En ollut moisesta paikasta edes koskaan kuullut ja koska utelias kaikin puolin kaikkeen tällaiseen toimintaan olen, niin päädyimme lopulta esittelykierrokselle. 
Päiväkeskuksessa on asuntola noin 30 asukkaalle, jotka ovat pääosin kuuroja tai kuurosokeita. He voivat työskennellä eri osastoilla ja myös talon ulkopuolisia käy siellä töissä. 
Koko paikka on rakennettu kuurojen ja sokeiden tarpeet huomioon ottaen, käytävien ovien edustat ja risteyskohtien lattiassa oli karhennukset, jonka tunsi jaloilla tai kepillä. Ei ole moinen edes tullut mieleen, mielestäni loistava oivallus.
No, talossahan oli myös kirjasitomo, puuverstas, maalaamo, verhoomo ja harjohen sidonta ja ronttinkiosastot. Tässä esim kuva harjan sidontakoneesta
Verhoomossa oli uudelleen verhoiltu aivan mielettömiä sohvia ja tuoleja. Tein kuvakollaasin, jossa vasemmalla on verhoiltu tuoli linja-auton verhoilukankaasta, tunnistitko?
Oikean puoleinen tuoli, oikeastaan koko sohvakalusto, on saanut uuden verhoilun ja rottinkiritilät. Miettikää, joku oikeasti osaa ja tekee Tampereella noita rottinkiritilöitä vielä. Moni tällainen taito katoaa kehityksen myötä.
Sampolaan saa myös tuoda lahjoituksena puhtaita kankaita. Mennessämme tämä laari oven edessä oli tyhjä ja pari tuntia myöhemmin tilanne oli tämä. Nyt tosin 1.7. alkaa kesätauko, jolloin lahjoituksia ei oteta vastaan. 
Myymäläverstaalta saa sitten kankaita ja tehtyjä tuotteita ostaa todella huokeaan hintaan. Ja katsokaas miten siististä myymälästä on kyse... Etenkin kun kankaat ovat kaikki kierrätystavaraa ka hinta 4e/kg. Retrotuotteethan ovat nyt kovassa huudossa, joten täältä niihin materiaaleja.
Mä ihastelin näitä koreja
Joista meille yksi muuttikin, lähinnä reunallinen tarjotin. Mutta täältä olisi myös saanut juustomuotteja, mattopiiskoja, pullasuteja, harjoja joka lähtöön jne.
Jos liikut Hämeenlinnassa, poikkea Sampolassa, Brahenkatu 26. 
Mutta vielä ennen kotiin lähtöä poikkesimme lounaalla täällä, aika lähellä Sampolaa.
Hauska päivä ja vielä ehdin työhuoneellekin jatkamaan viime viikolla aloittamaani urakkaa... Riiviön avustuksella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.