maanantai 7. heinäkuuta 2014

Baltic jazz takana

Olin perjantaista sunnuntaihin Taalintehtaalla Baltic Jazzeilla, uusi paikka ja uusi tapahtuma mulle. Kun perjantaiaamuna starttasin hieman kuuden jälkeen, niin ilma oli harmaa ja sateinen. Viikonlopuksi oli luvattu aurinkoista ja hellettä, mutta mä lähdin varmuuden vuoksi villasukat jalassa taas. Tarkistin vielä autolla, että mulla on kynsikkäät mukana, ne torimuijan tunnisteet. Kesäkuun aikana niitä on tarvittu aika monena päivänä.
Taalintehtaalle saavuin yhdeksän aikaan ja siellä paistoi aurinko. Kun olin saanut telttarungon kasaan, oi aika mennä vaihtamaan vaatteet kevyempiin ja luopua villasukista.
Baltic Jazz alkoi kojuni edestä pienellä paraatilla, tässä järjestelevät joukkojaan.
Tämä herra myös soitteli musiikkia paikan päällä. Todistettu, että kyllä toiset miehet osaa tehdä kahta asiaa yhtä aikaa; ajaa pyörällä ja soittaa. 
Koko Kemiönsaari oli mulle vieras paikka, mutta ah niin kaunista seutua. Yöpymispaikkani ja Taalintehtaan väliä ajellessani, olisin voinut kuvata koko ajan, mutta auton ajaminen ja kuvaaminen ei oikein sovi yhteen. Tästä traktorien kokoontumisjaoista otin kuitenkin kuvan pysähtyessäni STOP-merkin taakse.
Lauantai-iltana kävimme kaverieni Leenan ja Arjan kanssa syömässä Cafe Eugeniassa. Eugenia on tuo vanha puinen purjevene ja maisema oli mitä kaunein. 
Itse yövyin Predesåssa, noin 20-25 km Taalintehtaalta kaverini Leena luona. Leenaan tutustuin Naisten joulumessuilla viime joulukuussa ja oli todella kiva nähdä taas.
Tässä alla olevassa kuvassa on nyt koottu viikonlopun huippuhetkiä... Perjantai-iltana Leena teki vielä eräälle asiakkaalleen kynsihuoltoa...
Riiviö on sen verran urbaanisoitunut, että jo aiemmin Jehkottarelle mennessä vuosia sitten neiti epäili, ettei heillä ole sisäwc:tä, niin pitihän mun ottaa kuvaa tästä paikallisesta kylpytynnyristä pihalla ;-D
Ja Leenalla on 3 tanskandoggia, joista kuvaan pääsi Helmi uudella pantakorullaan... kynsilakkamalli tietenkin. Lisäksi Leena ajattelee ergonomiaa myös koiriensa kohdalla, joten ruokakupit ovat varsin korkeaa mallia.
Ja kun kuulun Suomen käsityöyrittäjiin ja sivustollamme ollaan keskusteltu erilaisista myyntivaunuista ja autoista, niin pitihän tämä mopedi kuvata ;-D
Mutta sunnuntai aamu alkoi sitten hiukan ikävimmissä merkeissä muuten niin hauskan ja kivan viikonlopun jälkeen.
Eli kojussani oli käynyt varkaita. Kun saavuin aamulla paikalle ja avasin seiniä, niin huomasin telineiden piikit tyhjinä. Ihan näin kovaa myyntiä ei ole tapahtumissa huomattavissa. No, olihan mulle jätetty viinapullo ikään kuin hyvitykseksi, mutta senkin poliisit veivät. No, mun vahinko oli palttiarallaa 1500e menetetyn myyntituoton osalta, joten asiasta on tehty ilmoitus poliisille, kuten kuvasta näkyy. Poliisit olivat hiukan liian sympaattisia, koska meinas sitten itkukin päästä, kun ihan heti ensimmäinen puhe mulle oli, että sulla on täällä jotain murheita... Tiukka asialinja olis tähän kohtaan sopinut mulle paremmin, mutta kiitokset heille silti asian hoidosta. Jään odottamaan, että mitäs sitten.
Hassuinta mielestäni oli, että varas vei kaikki varastossa olleet kynsilakka-huivikorut, mutta esim kynsilakka-laukkukoruista kelpasivat vain valkoiset, pinkit, keltaiset ja vihreät mallit, muista laukkukoruista vain viistehiotuilla helmillä tehdyt. Sitten meni heijastavat korut, nahkaiset avainnauhaketjut ja rannekorut. Kai mun pitäs olla vaan otettu, että oli niin ylipääsemättömän ihania, että piti viedä...
Kaikkiin ympärillä oleviin telttoihin oli menty sisälle, lakukojussa oli rikottu kattoa, ettei seiniä enää saa kiinni. Uusi katto tuollaiseen 4x8m paikkaan maksaa monta sataa, koska mä ostin viime vuonna uuden katon 2x2m telttaan ja sekin oli liki 200e. Osasta teltasta ei kuitenkaan ollut sitten kelvannut mikään, mutta muillakin oli selkeää värivalikointia vietyjen tavaroiden osalta.
Uusi myyntikeikka on jo keskiviikkona, joten tässä juurikin aloittelen hyvin työntäyteiset kaksi päivää. Illalla olikin niin väsyyt kotiin saapuessa, että kaaduin suoraan sänkyyn. Olin torstaiaamun jälkeen nukkunut 18 tuntia ja ulkoillut kojussani varsin pyöreitä päiviä, joten uni oli tervetullutta. Mutta nyt pajalle, palaan loppu viikosta ;-D

5 kommenttia:

 1. Huh huh, taisi olla ensimmäinen kerta. Tästä tulee kyllä noottia mysö järjestäjille, eli valvontaa ei ole ollut tarpeeksi. Tsemppiä urakkaan ja kohti uusia markkinoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikalla oli 3 vartijaa, jazzkatu oli kuitenkin vain parin korttelin kokoinen alue. Jazzkadun baarin sulkeutumisen jälkeen oli kadulla paljon väkeä, 3 mahdollisesti harhautustappelua jne. Vartijat lisäksi ottivat yhden henkilön kiinni

   Poista
 2. Olipa kurjaa luettavaa! Kylläkin minusta olisi pitänyt olla enemmän vartijoita siinä vaiheessa, kun baari sulkeutui ja varmasti oli kaikenlaista kulkijaa liikkeellä.
  Kemiönsaari on kyllä kokonaisuudessaan kaunista aluetta. Taalintehtaalla olen asunutkin neljä vuotta.
  Onpa sinun koristemyynnissäsi taas kaikkea tosi kivaa!

  VastaaPoista
 3. Sikamaista, törkeää, että tällaista pääsee tapahtumaan noin mahtavassa tapahtumassa. Koska vain tietynlaisia/-värisiä tuotteita on kadonnut, on selvästi henkilö tietävä mitä otti ja mahdollinen kädentaitaja/harrastaja. Siksipä kaikki Suomen kädentaitajat silmät ja korvat auki, kun kierrätte kirpputoreja ja kesämyyntipaikkoja, joskos vaikka näkyisi! Minä ainakin olen valppaana mökkimaisemissani!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.