perjantai 19. helmikuuta 2010

Tiesitkö tämän ajoneuvoverosta?


Posti on hukannut ajoneuvoverolapun, joka minun olisi pitänyt maksaa 28.12., mutta kun en koskaan kyseistä lappua ole saanut, en tietenkään sitä ole osannut maksaakaan. Sain tänään muistutuslaskun, jossa luki: Ajoneuvo käyttökiellossa!


Maksoin laskun heti pois, koska auto on mulle elintärkeä, vaikken sitä ihan joka päivä tarvitsekkaan ja soitin vielä Ake:en, että en ole koskaan laskua saanut. Sieltä vastattiin, että lasku on lähetetty minulle 13.11. ja varmaan näin onkin, mutta en ole sitä saanut. Vastaus sitten tähän on se, että laki sanoo: Jos laskua ei tule, se täytyy osata itse pyytää.


Täytyy kyllä sanoa, että kuinka moni oikeasti ymmärtää sitä edes pyytää tai muistaa, että milloin se piti maksaa?? No, nyt kuitti maksusta on tulostettu kalenterin väliin ja odottelen, että kun ei poliisi ole vielä tässä tammikuun aikana (onneksi) minua pysäyttänyt (matka olisi loppunut meinaan siihen), niin kuinka monta kertaa nyt sitten saan kuittia esittää, että lasku on hoidettu?


Täytynee mennä laittamaan lasku NetPostin palveluun, jotta se tulee perille eikä posti hukkaa.


Edit.


Unohdin tulla tänne kommentoimaan, että olinkin jo NetPostin puolella AKEn asiakas ja en koskaan ollut sieltä saanut postia, kuten en paperiversiotakaan, mutta tänään olen postia saanut NetPostin kautta:


Itellan tuotannossa on tapahtunut Liikenteen turvallisuusviraston Trafin (ent AKE9 ajoneuvoveroaineistoa käsiteltäessä inhimillinen virhe, jonka seurauksena ette ole saanut marraskuussa 2009 lähetettyä ajoneuvoverolaskuanne NetPostiin.


Valitettavasti virhe on havaittu vasta tammi.helmikuun vaihteessa, jonka vuoksi olette saanut ajoneuvoveroanne koskevan tulostetun muistutuskirjeen.


Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta ja sitä aiheutuneesta vaivasta. Ongelman aiheuttanut virhe on Itellassa nyt korjattu, eikä vastaavaa tilannetta pääse enää tapahtumaan.


Asia ei vaadi teiltä mitään toimenpiteitä. Jos olette muistutuskirjeen perusteella maksanut viivekorkoa, hyvitetään korko automaattisesti seuraavalle verolipulle. Jos ette ole maksanut veroa vielä, uusi verolippu on matkalla.


Tarvittaessa lisätietoa antaa ajoneuvoveroneuvonta (klo 8-20) puh. 020 618 5125


Parhain terveisin


Osastonjohtaja


Siis tämä kämmi sattuisiis muillekin eikä vain minulle. Onneksi ei kuitenkaan tämän virheen takia kukaan vienyt kilpiä minun autostani. Ja vieläkin ketuttaa se puhelimeen vastannut nainen, jonka mukaan lasku olisi pitänyt osata pyytää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.