Kortteja, kursseja, kynsilakka- ja heijastavia koruja; pieniä kädentaitoja ja elämää...
sunnuntai 5. elokuuta 2007
Raparperipiirakka gluteeniton
Tein piirakan, joka jo melkein ehdittiin syödä.
Pohja:
2 dl kermaviiliä
1 dl vaniljajuggea
2 dl sokeria
2 dl juoksevaa rasvaa
4 dl Semper fin -jauhoseosta
1 tl soodaa
Päälle:
raparperin paloja ja vadelmia
2 dl kermaviiliä
½ dl sokeria
1 muna
Pohjan ainekset sekoitetaan kaikki keskenään, ei vatkata. Taikina laitetaan voideltuun vuokaan.
Raparperit ja vadelmat laittelin pohjan päälle ja lopuksi kaadoin keskenään sekoitetut viillin, sokerin ja munan.
Paistoin 200 asteessa noin 25 min, kunnes oli kypsä. En oikeastaan katsonut kelloa, joten aika on summittainen.
Kermaviilin ja juggen tilalla voi käyttää piimää, mutta en muistanut ostaa kaupasta ja jauhotkin voi korvata vehnäjauhoilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.