perjantai 13. lokakuuta 2006

Gluteeniton Britatorttu



Orvokki jo aiemmin kyseli lisää gluteenittomiaohjeita ja tässä sitten lisää. Kaverini Maikki oli tulossa kahville ja olen jo ajat sitten luvannut hänelle Britakakkua, joten tässä mun käyttämä ohje. Näitähän on monia versioita...

Brita (gluteeniton)
Pohja:
4 keltuaista
2 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
½ dl mantelihiutaleita
Täyte:
2 dl kermaa (maidottoman saat, kun käytät soijakermaa)
hilloa, marjoja tai hedelmiä oman maun mukaan.
Tee ensin pohja ja kaada taikina leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle. Vatkaa sitten marenki kovaksi vaahdoksi ja lisää se taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 25 min. Paistat siis sekä pohjan, että marengin yhtäaikaa.
Puolita torttu, täytä toinen puoli ja nosta toinen täytteen päälle. Tätä ei sis halkaista kuten täytekakkua.
Itse käytin nyt omena-kanelihilloa ja kermaa kakun välissä, mutta ehdoton suosikkini on vadelmat ja kiwihedelmä. Tämä kakku oli myöskin tehty piirakkavuoassa, joten siitä tuli puoliympyrä, ei suorakaide. ajattelin, että pelillinen näin kolmestaan on hiukan liikaa...Siispä pieni varoituksen sana lienee paikallaan, tämä on hupaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista, niitä on aina kiva lukea. Jätäthän oman blogisi tiedot, että pääsen vastavierailulle.